Walleyn Graphics

Désiré Walleyn zet in 1921 een eigen drukkerij op in de St. Gilliskerkstraat : de Kunst en Handelsdrukkerij Huis D. Wallleyn-Messens. Het machinepark maakt reeds in 1926 het drukken van weekbladen, tijdschriften en boeken mogelijk.

In 1932 verhuist het bedrijf naar de Langerei, zoon Alfons die in 1938 in het bedrijf komt bouwt op deze plek in 1967 een volledig nieuw bedrijfspand uit. In 1970 neemt Walleyndruk de eerste offsetpers in gebruik en richt een reprografie in.

Met Herman Walleyn, de derde generatie, krijgt Walleyndruk in 1981 een nieuwe impuls tot uitbreiding en groei. In 1989 laat het zijn fotogravure afdeling onafhankelijk van het moederbedrijf worden. Dualis specialiseert zich in zwart-wit fotogravurewerk.

In 1992 wordt een binderij aan het productieproces toegevoegd, die in 1998 op een nieuwe locatie ook wordt verzelfstandigd onder de naam Bind.

Door de stap in 1999 om het marktsegment van de coldset rotatie in te stappen en zo ook grote volumes boeken te vervaardigen kent de groep een stormachtige groei. Eerste die dit voelt is Bind die pas twee jaar na haar oprichting zowaar letterlijk uit haar voegen barst.

Deze groei maakt het niet alleen noodzakelijk uit te kijken naar een nieuwe locatie maar ook over te gaan tot een bundeling van krachten door fusie.

Begin 2002 is de fusie een feit. Dualis, Bind en Walleyndruk gaan voortaan als één bedrijf functioneren. Vandaag staat Walleyn Graphics voor een omzet van meer dan 6.5 miljoen EUR in haar specifieke marktsegment van zwart-wit boek.

 

 

 

Isinet internet marketing - Bobbo.be